سفارش تبلیغ
صبا ویژن

تنهایی سخته مرگه

.................
صفحه خانگی پارسی یار درباره

خط قرمزهای دوران نامزدی تا کجاست ؟!

دوران نامزدی بهترین دوران شناخت است زیرا افراد با ارتباط عاطفی و زناشویی می‌توانند به روحیات و رفتار یکدیگر آگاه شوند.

 

دوران نامزدی به طور رسمی از زمان عقد آغاز می شود و تا شروع زندگی زیر یک سقف ادامه دارد. یکی از مهمترین دغدغه‌هایی که در این نامزدی رسمی وجود دارد، حد روابط دختر و پسر است.

 

این که خانواده ها باید بر اساس عرف عمل کنند و مانع از روابط آزاد دختر و پسر به عنوان یک زوج شوند یا باید طبق مجوز شرع، روابط زناشویی را برای آنها مجاز بدانند و تصمیم گیری در این زمینه را به خودشان واگذار کنند؟

 

بطور کلی زمانی‌که عقد جاری می‌شود، زن و شوهر از لحاظ قانونی و شرعی به همدیگر محرم می‌شوند. اما یک سری روابط بین این دو تابع فرهنگ و اجتماع است.

 

به عنوان مثال ممکن است خانواده سختگیری بیشتری کنند که اینها زیاد با همدیگر ارتباط برقرار نکنند و این رابطه‌ها بستگی به فرهنگ خانواده زوجین دارد. اگر این زوج تابع یک محیط و یک خانواده و یک فرهنگ باشند طبیعتا بهتر می‌توانند با همدیگر کنار بیایند. ولی اگر فرهنگشان با هم متعارض و متفاوت باشد مشکلاتی ایجاد می‌شود.

 

در دوران عقد زوجین چه به هم بگویند؟

 

هرچقدر زوجین با همدیگر رک و راست تر باشند بهتر است؛یک مزیتی که در دوران عقد وجود دارد این است که اگر بین زوجین مشکلی به وجود آید، تا آنجا که ممکن است با مداخلات صحیح خانواده‌ها و مشورت کردن با آنها برطرف می‌شود و یا با مراجعه به مراکز مشاوره مشکلشان حل می‌شود.

 

دوران عقد بهترین دوران شناخت است زیرا افراد با ارتباط عاطفی و زناشویی می‌توانند به روحیات و رفتار یکدیگر آگاه شوند.

 

یک نکته مهم در دوران عقد این است که اگر زوجین در دوران عقد به این نتیجه رسیدند که واقعا با هم نمی‌توانند زندگی کنند، باید از هم جدا شوند. طلاق گرفتن قبل از عروسی، آسیب کمتری به زوجین وارد می‌کند تا بعد از عروسی و بچه دار شدن.

 

دوران عقد فرصت مناسبی جهت شناخت بهتر و عمیق‌تر زن و مرد از یکدیگر و در نتیجه ورود به زندگی با تفاهمی بیشتر است. به عبارت دیگر دوران نامزدی دوران آشنایی تکمیلی است و یک ازدواج نیمه تمام محسوب میشود. لذا نباید انتظار داشت که آنچه افراد در زندگی مشترک تجربه میکنند، در این دوره نیز تجربه کنند.

 

از دیگر مسائل مهمی که وجود دارد مسائل ایدئولوژیک یا همان مسائل اعتقادی و مذهبی است در دوران عقد باید دقت بیشتری به آنها شود.

 

این مسئله در زمینه مسائل اجتماعی ، فرهنگی و حتی سیاسی هم صدق می‌کند به عنوان مثال مواردی بوده که زوجین در بحران‌های سیاسی کارشان به طلاق کشیده شده است. برخی از خانواده‌ها در تب و تاب‌های سیاسی جامعه تازه می‌فهمند از لحاظ سیاسی هیچ هم خونی با همدیگر ندارند و اختلافات بالا می‌گیرد.

 

این مسئله بسیار مهم است که طرف مقابل را اجبار نکنیم که حتما در همه زمینه‌ها مثل همسرش فکر کند. تمام زمینه ها مانند رفت و آمد خانوادگی، مسافرت رفتن، ، بچه دار شدن ، نحوه تربیت فرزندان با هم صحبت کنند و اجازه بدهند فرد مقابل راحت و بدون رودربایستی حرف خود را بزنند و شنونده خوبی باشند.


آن دختر اولین عشق من بود، خواستگاری کردم اما جواب منفی داد!

برخی پسرها وقتی به خواستگاری دختری می روند، یادشان می رود که برای پرسیدن نظر دختر در مورد خودشان اقدام کرده اند و احتمال اینکه پاسخ دختر منفی باشد را نادیده می گیرند، اگر با جواب منفی رو به رو شوند، احساس تحقیرکرده و دختر را مغرور می پندارند!
اما آیا واقعا دختری که جواب منفی به ما می دهد مغرور است؟
چرا نباید در نظر بگیریم که همانطور که ما حق انتخاب و حق عاشق شدن داریم، حق رد کردن و قبول کردن داریم، دختر مورد نظرمان هم حق دارد انتخاب کند؟!
جواب منفی دادن نشانی از غرور و خودبرتربینی دختر نیست، بلکه غرور آن است که پسری حق انتخاب دختر را در نظر نگرفته و فکر کند فقط اوست که باید دنبال آرمان ها و معیارهای خود باشد!
کم نبودند و نیستند پسرانی که بعد از شنیدن جواب نه از دختر، خود را به دیوانگی زده و زندگی دختر بیچاره را به تباهی کشانده اند، اما چرا؟ چطور می توان باور کرد که اینگونه پسران زمانی عشق را درک کرده اند؟

قبل از خواستگاری از یک دختر در نظر گرفتن دو مساله بسیار مهم است، اول آنکه حتما عاشق آن دختر بوده و صرفا به شناخت قبلی یا اعتماد اکتفا نکنیم و دوم آنکه در مورد نظر دختر پیش داوری قاطعانه نداشته و اگر متوجه شدیم عاشق نیست، هرچند سخت است برایمان اما عشق خود را فراموش کنیم!

یا ما باید به زور عشقمان را فراموش کنیم و یا دختر باید به زور عاشق ما شود، به زور عشق را فراموش کردن هم معقول تر است و هم ممکن اما به زور عاشق کردن نه معقول است و نه ممکن!

البته این صحیح نیست که تا جواب منفی گرفتیم  همه چیز را یکجا فراموش کرده و دیگر خواستگاری نکنیم، خوب یا بد این از رسوم و عرف ماست که دختر همان ابتدا جواب بله ندهد، حتی اگر قلبا جوابش بله باشد!
بنابراین اگر دختر این را فرصت را به ما داد که بتوانیم به هر نحوی مجددا اظهار عشق نماییم، باید از این فرصت استفاده کنیم، چرا که هم ممکن است او قلبا راضی بوده باشد و بخواهد ما را امتحان کند و هم ممکن است قلبا راضی نباشد اما در این فرصت شناختش از ما بیشتر شده و مقدمات عاشق شدن در او فراهم گردد!
اما اگر دختری به هیچ وجه نخواست فرصتی به ما بدهد و یا تا مدتی فرصت داد و بعد فرصت ها را از بین برد، باید بپذیریم، باید بپذیریم که عشقمان را فراموش کنیم،  فراموشی عشق در چنین حالتی به هیچ وجه به معنی عدم وفاداری به عشق یا سستی در عشق نیست، چرا که باید به عشقی وفادار بود که دو طرفه است، در عشق یک طرفه وفاداری مفهومی ندارد!
ارزشمندی عشق یک طرفه از آن جهت است که این قابلیت را دارد که دو طرفه گردد، اما اگر دو طرفه نشد، باید فراموش شود، معشوق اول هیچ برتری ای نسبت به معشوق دوم ندارد و نباید تصور کنیم که چون دختری اولین عشق ما بوده برای ما بهتر است، دختر یا پسری برای ما بهتر است که بتوانیم با او مفهوم عشق متقابل را درک کنیم!

اگر امروز با رجوع به عقلمان واقعیت های زندگی را با اختیار نپذیریم، فردا واقعیت ها در حالی خود را به ما تحمیل خواهند کرد که دیگر قدرت نپذیرفتنشان را نداریم… 

 

یادآوری: منظور از فرصت دادن، آن نیست که دختر صراحتا به ما بگوید تو فرصت داری باز هم به من اظهار عشق کنی، معمولا دختری که از او خواستگاری می شود، حرفهایش را نه با زبان بلکه با رفتارهایش می زند، بنابراین اگر دختری اظهار بی تفاوتی کرد یا اظهار تنفر نکرد می توان احتمال داد که به ما فرصت داده است!


نکات مهم بهداشتی برای دختران در دوران قاعدگی ( پریود )

بهداشت دختران در دوران قاعدگی

بروز اولین قاعدگی در دختران جوان نباید موجب ترس و نگرانی آنها شود. این امر نشان می‌ دهد که آنها سالم هستند و آمادگی مادر شدن را در آینده دارند. در ضمن مادر و خواهر بزرگ تر، اولیای مدرسه و معلمان بهداشت می‌ توانند درباره این پدیده با نوجوانان صحبت کرده و نگرانی و ترس آنها را برطرف‌ کنند و به آنها توضیح دهند که قاعدگی نه تنها بیماری نیست، بلکه امری ضروری و طبیعی برای بدن است، اگرچه ممکن است به ظاهر موجب ناراحتی شود.

دوران قاعدگی یکی از مهم ترین دوره‌های زندگی هر خانمی است و از آنجا که به‌ طور معمول، خانم ها را یک هفته در ماه درگیر می ‌کند، اهمیت ویژه‌ای دارد.

باید بدانید که رعایت بهداشت فردی در این دوران بسیار ضروری است و رعایت نکردن آن ممکن است به ایجاد عفونت و عوارضی مانند نازایی در آینده منجر شود.

این عوارض می ‌تواند فرد را از نعمت مادر شدن محروم کند و ممکن است زندگی خانوادگی آینده وی را دچار مشکل گرداند، بنابراین توجه به نکات بهداشتی و رعایت آنها اهمیت دارد:

1- لباس زیر مناسب:
از لباس‌های نخی استفاده کنید و آنها را زود به زود عوض کنید. لباس‌های زیر را باید جدا از سایر لباس‌ها بشویید و در آفتاب خشک کنید. هیچگاه از لباس زیر دیگران استفاده نکنید.

2- ورزش:
انجام فعالیت‌ها و ورزش‌های عادی و سبک در این دوران نه تنها هیچ گونه منعی ندارد، بلکه مفید هم است و به آرامش عضلات کمک می ‌کند. باید بدانید که بدترین کار، درازکشیدن روی تخت و بی‌حرکت ماندن است.

3- تغذیه:
برای جبران خون از دست رفته در این دوران می ‌توانید از غذاهای مقوی مانند شیر، گوشت، حبوبات، انواع سبزی‌، لبنیات و انواع میوه‌های تازه و… بیشتر استفاده کنید. توصیه می‌ شود برای کاهش عوارض اختلالات پیش از قاعدگی، از یک هفته پیش از شروع قاعدگی از رژیم غذایی حاوی ویتامین B6 و آهن مانند گوشت، ماهی، آجیل بدون نمک و غلات سبوس‌دار مصرف کنید.

غذاهای غنی از آهن عبارتند از: گوشت ها، تخم مرغ ، جگر، سبزی های دارای برگ سبز تیره مثل اسفناج تازه و جعفری، حبوبات مثل عدس و لوبیا، نخود سبز، نان سبوس دار ، آجیل، خشکبار مثل انواع برگه، برگه آلو و هلو و زرد آلو ، توت خشک، انجیر خشک و کشمش .

ویتامین B6 در نان ها و بیسکویت های سبوس دار، ماءالشعیر، جوانه گندم ، مرغ، ماهی، جگر، میوه ها مثل موز، آب پرتقال، سیب، سبزیجات مثل هویج، گل کلم، گوجه فرنگی و در مغزها وجود دارد.

4- حمام کردن:
حمام‌کردن در دوران قاعدگی نه تنها ضرر ندارد، بلکه لازم است. البته باید از نشستن کف حمام خودداری کرده و تا حد امکان به شکل ایستاده حمام کنید تا بدن شما به آلودگی‌های میکروبی کف حمام آلوده نشود.

اما لازم است بدانید که در این دوران باید از رفتن به استخر یا دریا اجتناب کنید.

5- نوار بهداشتی:
سعی کنید در دوران قاعدگی از نوار بهداشتی استفاده کرده و آن را مرتب و زود به زود تعویض کنید. اهمیت این موضوع به‌خصوص زمانی که خون‌ریزی بیشتر است، روشن می ‌شود. با این کار، علاوه بر رعایت بهداشت جسم، از آلوده شدن لباس‌های دیگر نیز خودداری می ‌شود. هنگام تعویض نوار بهداشتی، باید آن را داخل کاغذ پیچیده و دور بیندازید.

دقت کنید نوار بهداشتی را نباید به طور مستقیم در توالت بیندازید، زیرا موجب گرفتگی چاه توالت می ‌شود. چنانچه امکان استفاده از نوار بهداشتی را ندارید، می ‌توانید از پارچه‌های معمولی و قابل شستشو استفاده کرده و سپس آنها را با آب سرد و صابون شسته و در آفتاب خشک و در صورت امکان اتو کنید. سعی کنید تا حد امکان از پنبه یا دستمال کاغذی استفاده نکنید و در صورت استفاده، یک عدد گاز استریل روی پنبه قرار دهید، زیرا ممکن است قطعات خرد شده دستمال و پنبه جذب شده و موجب عفونت شود.

با توجه به اینکه در اوایل بلوغ، شروع قاعدگی نامنظم است، می‌ توان با علامت‌زدن تاریخ شروع قاعدگی در تقویم، آن را به خاطر بسپارید و نوار بهداشتی را به‌خصوص در مدرسه به همراه داشته باشید تا مشکلی ایجاد نشود.

6- استفاده از مسکن:
وجود درد در روزهای اول قاعدگی، مسئله‌ای طبیعی است. علت این امر، آزاد شدن موادی در جداره داخلی رحم است که موجب انقباض رحم و در نتیجه درد می‌ شود. در صورت شدت درد می ‌توانید با تجویز پزشک، از داروهای تسکین‌دهنده استفاده کنید. البته بهتر است 48 تا 72 ساعت پیش از شروع قاعدگی از این داروها استفاده شود. در ضمن، استفاده از حوله یا پارچه گرم در موضع درد هم مفید است، زیرا گرما موجب شل‌شدن عضلات شده و می‌ تواند انقباضات را متوقف کند.

استراحت کافی و رژیم غذایی مناسب و اجتناب از مصرف زیاد شکر، قهوه و چای نیز می ‌تواند در تسکین درد موثر باشد.

7- بهداشت ناحیه تناسلی:
در خانم‌ها به علت نزدیک بودن مقعد به فرج و نیز مجرای خروج ادرار، امکان انتقال انواع میکروب‌ها به دستگاه تناسلی وجود دارد، بنابراین برای پیشگیری از وقوع عفونت، به هنگام طهارت باید ابتدا فرج یا قسمت جلویی دستگاه خارجی تناسلی و سپس مقعد شسته شود.

در دوران قاعدگی نیز باید پس از هر بار دست‌شویی رفتن به‌خصوص پس از اجابت مزاج، شستشو به طریقه فوق صورت گیرد و پس از شستشو، در صورت امکان با دستمال تمیز خشک شود.

تا حد امکان سعی کنید برای طهارت از آب سرد استفاده نکنید، زیرا ممکن است سبب به‌ وجود آمدن انقباض و درد زیر شکم شود. دقت کنید هیچگاه با دست کثیف یا آلوده طهارت نگیرید.

8- آکنه:
یکی از عوارض شایع دوران نوجوانی آکنه یا جوش غرور است که علت آن تغییرات هورمونی در بدن است و در دختران، به خصوص پیش از شروع عادت ماهیانه شدت می ‌یابد. آکنه با عواملی مانند پوست چرب و شیوه تغذیه نادرست شدت می ‌یابد.

بنابراین راه درمان آکنه‌های معمولی رعایت بهداشت پوست ، شستشوی مرتب صورت با صابون‌های غیرمحرک و پرهیز از دست‌زدن به آنهاست و برای آکنه‌های شدید باید به متخصص پوست مراجعه کرد.


دانستنی های روابط جنسی

خانم محترمی سوال زیر را ارسال کرده اند:

با عرض سلام و خسته نباشید

من دختر باکره ای هستم که 26 سالمه و با یه مرد متاهل ازدواج موقت کردم البته بدون اجازه پدرم

من در تمام طول زندگیم با هیچ مردی هیچگونه رابطه ای نداشتم و دلیل ازدواج موقتم با این مرد متاهل این بود که هر دوی ما نمیخواستیم که به گناه بیفتیم. این آقا به همسرش علاقه منده و تنها با من همچین رابطه ای رو داره و دلیلشم اینه که هر دوی ما همدیگه رو دوست داریم و عاشق هم هستیم ولی نمیتونیم هیچوقت باهم ازدواج دائم کنیم. 

چون نه خونواده من این اجازه رو به من میدن و نه همسر اون. نه من نمیخوام همسر دوم باشم و نه اون دلش میخواد که زندگیش از هم بپاشه. به خاطر این عشقی که به هم داریم متوسل به ازدواج موقت شدیم. البته ما با هم نزدیکی انجام نمیدیم و ارضای من از طریق ناحیه کلیتوریس انجام میگیره. سوال بنده اینه که آیا ازدواج موقتی که انجام دادیم حلاله؟ و همینطور با توجه به اینکه همسر مردی که من باهاش صیغه کردم از این جریان مطلع نیست آیا بی اطلاعی ایشون موجب باطل شدن این ازدواج نمیشه؟

ممنون میشم اگه پاسخ سوالم رو بدید

با تشکر


سلام 

ازدواج موقت شما از لحاظ شرعی حلال است و مطلع بودن یا نبودن همسر اول تاثیری در ابطال این ازدواج ندارد اما تصور بنده این است که مرتکب اشتباه بزرگی شده اید چراکه علی رغم آنکه ورود به زندگی آن مرد متاهل را برهم زننده ی آرامش و ثبات خانواده ی وی می دانستید به بهانه ی عشقی قابل مهار، ازدواج موقت نموده اید، چه سرانجامی خواهد داشت عشقی که ابتدایش مولد تنفر است، در خفاء شکل گرفته اما در خفاء نخواهد ماند؟

 


 

آیا آمیزش جنسی برای کسانی که قصد ازدواج دارند حلال است؟
 

خانم محترمی سوال زیر را ارسال کرده اند:

سلام من مدت 6 ماه است که ازدواج کردم...اما قبل از ازدواج من و همسرم عاشق هم بودیم واسه همین دوران دوستى با هم رابطه جنسى داشتیم خیلى زیاد اما برده بکارتم سالم نگه داشتیم...بعد از اون هم مدت 1 سال نامزد کردیم و در طول دوران نامزدى هم رابطه جنسى داشتیم الان هم که مدت 6 ماهه که ازدواج کردیم با هم، رابطه جنسى من پیش از عقد حرام بوده یا نه ؟؟؟؟


قصد ازدواج داشتن، روابط جنسی پیش از ازدواج را مشروع نمی کند بنابراین روابط پیش از عقدتان حرام بوده است، بهتر بود پیش از ازدواج دائم به ازدواج موقت روی آورده و با یکدیگر محرم می شدید، در هر صورت لازم است که پس از رسیدن به مرحله پشیمانی قلبی، توبه نموده و امیدوار به بخشش پروردگار باشید!